minispoorboekje

Miniatuur Geisha Kinderkleding

Wanneer je een miniatuur spoorbaan wilt aanleggen, moet je creatief zijn. Binnen de liefhebbers van spoorlijntjes, is er vervolgens een breed scala aan mate van creativiteit.

Je kunt zeggen dan de minst creatieve liefhebbers van spoorbanen nog steeds vrij creatief zijn met de opstelling van de sporen, huisjes, dorpjes, bruggen en andere attributen. De minst creatieve mensen kopen echter alles zelf in en voegen weinig nieuws toe wat ze zelf hebben gemaakt. Er zijn ook mensen die bijna letterlijk dorpen kopiëren van plaatjes van de doos of van internet. Dit zijn overigens vaak prachtige dorpen. Deze mensen kunnen genieten van het prachtige dorp wat ze hebben gecreëerd, ondanks dat het een kopie is.

Er is ook een andere groep liefhebbers van spoorbanen. Daar reken ik mijzelf toe. Deze mensen hebben meer lol in het creëren van een spoorbaan die geheel anders is dan anders. Ze zijn alsmaar bezig met dingen toe te voegen en te wijzigen of verbeteren. Het gaat hierbij niet om het afmaken van de spoorbaan, maar juist om het proces van het tot stand brengen van de spoorbaan. Het gaat meer om de reis dan de bestemming, als het ware.

Voor deze tweede groep is het erg belangrijk om juist zelf dingen te creëren. Zelf miniatuur huisjes te bouwen, te schilderen, kleine poppetjes te maken die mensen moeten voorstellen, autootjes, spoorwegovergangen, bergen, berghuisjes, een café, winkels, restaurants. Je kan het zo gek niet verzinnen of een miniatuur hobbyist wilt het maken. Ben hen is de hobby meer het creëren dan genieten van het eindresultaat.

Nieuw project: Geisha Kinderkleding

Waar halen deze mensen hun inspiratie vandaan? Vanuit het dagelijks leven. Ze zien iets moois en willen het ook namaken. Tijdens het proces van het namaken, wijzigen ze vervolgens elementen, voegen ze dingen toe of laten ze dingen weg.

Geisha

Ik zat een tijdje terug in de knoop. Ik had geen inspiratie voor de kinderen. Ik wilde hun kleding niet standaard blauw (voor broeken), roze (voor meisjeskleding) en rood (voor jongenskleding) maken. Ik wilde graag iets anders.

Mijn kleindochter gaf mij inspiratie. Ze is 11 jaar oud en enorm fan van Geisha Kinderkleding. Dat is een kinderkledingmerk wat onder andere verkrijgbaar is bij Amazingkids.nl. Geisha Kinderkleding is een stoer merk. Veel kinderkleding is lief en schattig. Geisha Kinderkleding heeft juist meer donkere kleding, goede pasvorm en ziet er dus stoer uit. Geisha Kinderkleding is voor meisjes die tussen de kinderjaren en het puberen inzitten.

Ik heb mijn kleindochter en verschillende items van Geisha Kinderkleding nagemaakt. Hiervoor heb ik overigens ook foto’s van Geisha Kinderkleding van Amazingkids.nl als voorbeeld genomen, maar soms stond mijn eigen kleindochter ook model. Het was een uitdaging om de stoerheid, onafhankelijkheid en de pasvorm van de kleding ook in miniatuurversie tot zijn recht te laten komen, maar naar mijn mening is het gelukt.

Onlangs dat de miniatuur meisjes voor een ander niet op elkaar lijken, zijn ze voor mij allemaal representaties van mijn kleindochter. Ik heb er 22 gemaakt. Het was veel werk en heel precies werk, maar ik ben blij met het resultaat.